Föreningsliv

Här listas de föreningar som är medlemmar av Grycksbo byaråd och som har egen hemsida att länka till för mer information.

Är du företrädare för någon förening i Grycksbo som inte finns med i listan? Hör av dig till info@grycksbo.se!

Grycksbo Atletklubb
Klubb för styrketräning och styrkelyft som bildades 1991 och har egen träningslokal i Grycksbo.

Grycksbo bystugeförening
Byns fina bystuga ligger mitt i byn. Denna innehåller bl.a. en samlingslokal för upp till 150 personer, scen, kök och stor parkering och uthyres till förmånliga priser för exempelvis dans, loppis, fester, barnkalas, musikevenemang, dopmottagningar, bröllopsmottagningar, möten av olika karaktär osv.

Grycksbo Egnahemsförening
Föreningen bildades 1930 och finns till för egnahemsägare i Grycksbo genom att erbjuda uthyrning av utrustning till låg kostnad, att ge möjlighet till utbyte av erfarenheter och genom att verka för Grycksbo som samhälle. Föreningen har idag 300 medlemmar.

Grycksbo Fiskeklubb
Vi strävar efter att erbjuda ett gott fiske och goda möjligheter till rekreation genom put and take fiske i Grycksbo. Årligen besöker tusentals fiskare från hela Sverige och våra grannländer Stensjöområdet, som blivit vida känt för sina enorma regnbågar och rödingar, i jakten på den där riktigt stora ädelfisken.

Grycksbo Gille
Hembygdsföreningen Grycksbo Gille bildades den 11 maj 1987. Ett motto för föreningen är ”för bruket och bygden”. En betydelsefull anledning till att föreningen kom i gång var att man önskade bevara Stora Fabriken, som hotades av rivning på grund av pappersbrukets expansionsplaner. En mängd aktiviteter har genomförts under årens lopp. Gillet anordnar, som exempel, varje år en dramatiserad historisk vandring efter Gamla Fruns väg samt en populär julmarknad.

Grycksbo IF/BK
Bollklubb för bandy och fotboll med Tansvallens IP som hemmaarena. Bedriver verksamhet för barn och ungdomar samt seniorlag i seriespel.

Grycksbo IF/OK
Orienteringsklubb med verksamhet för alla åldrar. Klubben handhar även skötsel och underhåll av elljusspåret samt drar skidspår på ”vattenledningsgatan” från Grycksbo upp till sjön Smälingen.

Grycksbo PRO
PRO Grycksbo är en opolitisk förening som bildades 1955 och som är öppen för dig som är ålderspensionär, förtidspensionär eller gift/sambo med sådan pensionär. Utöver medlemsmöten, bedriver föreningen en hel del aktiviteter såsom studiecirklar, studiebesök, boule, promenader och resor mm.

Grycksbo vägförening (öst)
Vägföreningen ansvarar för drift och skötsel av vägarna i byn öster om järnvägen, t.ex. snöröjning och halkbekämpning.

Jamboree Radio
Radiokanal som spelar skön rock´n´roll rakt in i era nytvättade öron. Förutom radiokanalen anordnar föreningen events, som Grycksbo Jamboree i Grycksboparken.